Laddning av Volkswagen e-Crafter

Alla artiklar om elbilar

Här hittar du alla artiklar om elbilar och elektrifiering ur Transportmagasinet och Volkswagen Magasin genom åren. Senaste artiklarna finner du längst upp. Mycket nöje!

Från eldriven T2-folkabuss till ID. Buzz

Året är 1972 – och vad många inte vet är att det var just detta år som drömmen om en folkabuss med nollutsläpp föddes. En dröm som blir verklighet 50 år senare med ID. Buzz. Vi reser tillbaka till folkabussens rötter.

Så fixar du elbilsladdning till bostadsrätten

Fler och fler bostadsrättföreningar har börjat inse att laddplatser är något de måste kunna erbjuda sina boende för att vara attraktiva. Det är både smidigare och billigare att ladda sin bil hemma än på en publik laddningsstation. Här listar vi alla viktiga frågor som BRF behöver ta ställning till.
 

ABT e-Caddy och e-Crafter
Elfirman klarar transporterna på el

Hur fungerar det med elbilar på ett jobb med transportbehov? Efter ett år med en flotta av ABT e-Caddys samt en ABT e-Crafter är svaret från elföretaget Elektrikern i Dingtuna: Väldigt bra. De är dessutom övertygade om att lösningen passar de flesta företag.
 

15 laddade frågor om livet med elbil 

Hur är det att leva med elbil? Och vilka frågor dyker upp när man tänker på elbilar? Sofia Granfors, Head of e-mobility på Volkswagen, arbetar med dessa frågor dagligen och ser ljust på framtidens ägande av elbil. Här svarar hon på de vanligaste frågorna om elbilsägandet.

e-Crafter
Volkswagens Byggyoga

Många av Volkswagen Transportbilars kunder drabbas av förslitningsskador under arbetslivet. Då kom idén Byggyoga till, för att hjälpa kunderna till bättre hälsa utöver att erbjuda bilar med ergonomiska förarplatser, bekväma stolar och annat. Volkswagens byggyogabuss är en helt elektrisk e-Crafter där det generösa lastutrymmet har förvandlats till en bekvämt inredd yogastudio. Här kan yogainstruktören ta sig ut till kunderna och hålla yogapass eller föreläsningar kring hälsa.

Här hittar du alla övningar, såsom Fogsvansen, Tumstocken och Hammaren.
 

Volkswagen e-BULLI: Den klassiska Folkabussen blir eldriven

Volkswagen Transportbilar lanserar e-BULLI som koncept - en klassiker från 1966 med elektrisk drivlina från 2020.
 

e-Caddy stärker programmet

Nu är det dags för storsäljaren Caddy att elektrifieras. Nykomlingen heter ABT e-Caddy och batteripaket på 37,3 kWh ryms under golvet. Priset då? Jo, det landar på 388 800 SEK exkl. moms.
 

ABT e-Transporter
Northvolt: Framtidens batterifabrik tar form

Svenska Northvolts mål är att på ett miljövänligt och samhällsmässigt rättvist sätt skapa grön batteriteknik. Det är alla värden som företaget delar med Volkswagen. Nu fortsätter båda företagen den elektrifierade resan tillsammans. Resan börjar i Västerås samt Skellefteå.

I.D Buzz Cargo
JUST DO IT! 

Sportklädestillverkaren Nike och Volkswagen har starka band, som sträcker sig ända tillbaka till Nikes första butik i Santa Monica, Kalifornien, år 1967. När Nike genomförde sin USA-turné med fokus på hållbarhet, så gjordes den tillsammans med framtidens elbuss Volkswagen I.D Buzz Cargo.
 

I.D. Buzz
Eldriven rörelsefrihet för alla

I.D. Buzz, en eldriven minibuss och Volkswagens svar på hur man tar den klassiska Folkabussen till framtiden. Beräknas nå marknaden 2022.

Framtiden är grön
med e-Transporter

Volkswagen genomför just nu en historisk elbilssatsning. Något som självklart även gäller transportbilssektorn. Först ut var e-Crafter. Nu skrivs nästa kapitel i märkets eloffensiv: ABT e-Transporter. Den miljöklassade bilen som gör jobbet helt utsläppsfritt och under största möjliga … tyyyyystnad!

I.D. Buzz
Framtidens mobilitet

Stora förändringar är på gång inom Volkswagen Transportbilar. De nya planerna, som presenterades våren 2019, avslöjar att Volkswagen Transportbilar inte längre “bara” ska vara en biltillverkare – utan omvandla sig till ett företag som erbjuder mobilitetslösningar. Det handlar om klimatskydd och miljö, digitalisering, nya mobilitetslösningar och autonom körning. I.D. Buzz är utan tvivel vår viktigaste produkt de närmaste åren.

Nästa steg

En grön omstart är vägen framåt
Nu finns Caddy, Transporter och Crafter som elbilar.

Flera laddningsmöjligheter
Jobbet, under resa eller egen laddbox?

Transportmagasinet Online
Sveriges största transportbilstidning

Nästa steg