Två personer sitter i de vändbara sätena i en VW Multivan minibuss och arbetar

Minibussar för företag och tjänstebilsförare

En minibuss är en bil med många säten, vanligtvis mellan 7 och 9 sittplatser. Ett annat ord för minibuss är MPV - Multi Purpose Vehicle. De är inte bara populära hos stora familjer och företag. Eftersom minibussen är så mångsidiga och bekväm, kan den vara ett utmärkt val även för en tjänstebilsförare som kör mycket i tjänsten. Minibussar kan användas för en mängd olika ändamål, till exempel:

 • Shuttle
 • Resor med kunder eller partners
 • Uthyrning
 • Bilsemester
 • Taxiresor
 • Föreningsevenemang
 • Hobbyverksamhet

MPV – En minibuss för alla tillfällen

En man lyfter ut ett säte ur VW Multivan eHybrid minibuss

Behöver du en mångsidig och flexibel MPV har du kommit rätt. Volkswagens minibussar har en genomtänkt interiör och det går att hitta smarta lösningar som exempelvis skenor i golven som gör det mycket enkelt att flytta runt, möblera om och plocka ur både säten och bord.

På det viset har du en perfekt arbetsbil under vardagen, oavsett om du behöver lasta skrymmande gods eller skjutsa hela arbetslaget, och en lika perfekt familjebil för alla era behov på fritiden.

Köp en MPV / minibuss 
från Volkswagen Transportbilar

En grönvit VW Id Buzz 7-sits laddas med en ID. Charger laddbox
ID. Buzz

Elbuss med upp till 422 km räckvidd

Volkswagen ID. Buzz är en elektrisk minibuss som är designad för att vara miljövänlig, lyxig, rymlig och praktisk. Den är utrustad med den senaste tekniken och en mängd smarta funktioner som gör den till en perfekt tjänstebil. Uppkopplad för avancerad röstassistent, navigering med trafikinformation i realtid och löpande uppdateringar av bilen mjukvara för nya och förbättrade funktioner. 

ID. Buzz erbjuder i dagsläget 5 säten och stort bagageutrymme. Under 2024 kommer en längre version med 6- och 7-sits ID. Buzz.

En tvåfärgad röd-vit VW Multivan eHybrid laddhybrid vid en laddstation
Multivan

7 sitsig minibuss med högsta komfort

Nya Volkswagen Multivan imponerar inte bara med sin rymliga och flexibla interiör. Bakom ratten och i de bekväma individuella stolarna runt om i kupén (upp till 7 stycken) är det framförallt komforten och all modern teknik som ger det största intrycket. Mulitvan finns i två längder och erbjuder ett smart sätessystem med multifunktionsbord och skenor i golvet som gör det mycket enkelt att möblera om och även lyfta ur säten vid behov.

Multivan erbjuds med en smidig och stark dieselmotor. En uppdaterad laddhybridsversion tillkommer under 2024.

Bygg din MultivanOpens an external link

 • En brun VW Caravelle minibuss packas med resväskor utanför ett hotell

  Caravelle
  2-9 sitsig minibuss med många valmöjligheter

  Volkswagen Caravelle är en traditionell minibuss med dieselmotor som anpassats för transporter i främsta Business Class. Caravelle erbjuds med långt axelavstånd ,vilket ger plats för upp till 9 personer inklusive föraren, och är mycket populär som exempelvis företagstaxi och i shuttleservice.

  Generation 6.1 av Caravelle är slutsåld och går inte att beställa. Kontakta en av våra återförsäljare eller kolla bland våra lagerbilar.

  Mer om Caravelle

 • En vit VW Transporter Kombi minibuss på en byggarbetsplats med bakluckan öppen

  Transporter Kombi
  Upp till 9 sittplatser

  Volkswagen Transporter är kanske mest känd som skåpbil, men faktum är att med rutor och upp till 9 sittplatser blir Transporter Kombi en folkfraktare av rang. Med särskilt tålig och smutsavvisande sätesklädsel och gott om utrymme kan alla åka med. Sätena och soffa är också lätta att fälla eller plockas ur när du behöver transportera skrymmande gods. Transporter Kombi finns med både långt och kort axelavstånd och går dessutom att få som Twin Cabin med ett avskilt lastutrymme bakom den andra sätesraden.

  Generation 6.1 är slutsåld och går inte att beställa. Nya generationen av Transporter presenteras under 2024.

  Mer om Transporter

 • Två målare lämnar en VW Caddy fotograferad framifrån

  Caddy
  Kompakt 7-sitsig modell i två längder

  Volkswagen Caddy är en kompakt liten minibuss som har många trogna kunder bland familjer, hundägare och företag som behöver en flexibel transportlösning. Caddy är modern, säker och smidig att köra och den finns tillgänglig i två längder, där den 35 cm längre Caddy Maxi är 7-sitsig som standard med plats över för bagage. På den kortare versionen finns de två uttagbara sätena längst bak som tillval. Med skjutdörrar på båda sidor blir det lätt att lasta och kliva i och ur Caddy.

  Bygg din CaddyOpens an external link

  Mer om Caddy

Skräddarsydda lösningar

Bil för dig med funktionsvariation

Skräddarsydda lösningar

Bil för dig med funktionsvariation

En rullstolsbunden man lastar rullstol med en specialbyggd hiss i en VW Caddy

Volkswagen erbjuder även ombyggnationer och anpassningar för personer med funktionsvariationer. Dessa anpassningar kan göra det möjligt för personer med funktionsvariationer att köra och använda en minibuss på ett säkert och bekvämt sätt. Kontakta en av våra återförsäljare för att skräddarsy bilen efter dina behov.

Två personer sitter och arbetar vid multifunktionsbordet i en VW Multivan minibuss

Välj rätt minibuss för ditt företag

När du väljer en minibuss för ditt företag är det viktigt att överväga dina specifika behov. Tänk på hur många personer du behöver transportera, hur mycket bagage du behöver utrymme för och hur du kommer att använda bilen.

Volkswagen erbjuder en mängd olika minibussar för att passa alla behov.

Förarmiljö och infotaintment i en VW Transporter 6.1 Kombi 9-sits minibuss

Störst på tjänstebilar

Volkswagen är en av de största aktörerna i Sverige när det kommer till tjänstebilar. Vi erbjuder flera förmånliga finansieringsalternativ och paket, oavsett om du väljer att ha bilen som tjänstebil, företagsbil eller personalbil. Vi erbjuder även leasing för både företag och privatpersoner.

Gå All-in – finansiering, försäkring och serviceavtal på en och samma faktura

Tre personer i baksätet på en VW Caravelle 9-sits minibuss

Minibuss bäst i test

Ta oss inte på orden när vi säger att vi erbjuder några av de bästa minibussarna. Se även vad andra tycker om våra bilar. På den här sidan hittar du oberoende biltester och recensioner av alla våra modeller från motorjournalister och experter. Vilket betyg ger de Volkswagens minibussar?

Till biltesterna

Vanliga frågor och svar om Volkswagens minibussar

Detta kanske också intresserar dig

Offertförfrågan
Få en skräddarsydd offert på din önskade nya Volkswagen

Volkswagen
Serviceavtal

Allt på en faktura
Volkswagen All-in

Garantier och assistans

Detta kanske också intresserar dig