Team Transportbilar hos Svenstigs bil.

Team Transportbilar

Ett helt team av
specialister på transportbilar

En del bilar är lite viktigare än andra. Till exempel de bilar man behöver för att göra sitt jobb. I många företag står verksamheten stilla om bilarna inte rullar. Det här gäller i högsta grad för Volkswagens transportbilar. Därför har vi skapat Team Transportbilar, ett team med specialister på transportbilar som samverkar för att du ska ha en bil som passar dina behov och aldrig krånglar.

Det här är Team Transportbilar

1
Specialiserade team

Våra team är specialister på transportbilar och jobbar tillsammans för ditt bästa. Vi kan det mesta som är värt att veta om transportbilar.

Mekaniker undersöker underredet på en VW Transportbil
2
Stort kundfokus

När du kommer till oss med din bil möter du alltid samma personer. Detta har skapat en ökad effektivitet och kundnöjdhet, då våra team lär känna dig, din bil och dina behov.

Man och kvinna utanför en VW
3
Bästa råden

Genom ett nära samarbete mellan verkstad och sälj, kan vi ge dig de bästa råden och sänka dina bilkostnader.

Man och kvinna tittar på däcken på en VW
Vi hjälper kunderna att sänka sina bilkostnader.
Robert Lundbäck
Transportbilssäljare, Strömbergs Bil Kalix
Verkstadsmekaniker.

Du och din bil

I goda händer

I teamet ingår bland annat specialutbildade transportbilstekniker som vidareutbildas flera gånger om året. De använder dessutom Volkswagens Originaldelar som ger 24 månaders garanti på både arbete och reservdelar.

Det här innebär att du alltid kan få hjälp och goda råd när du vill köpa en ny bil, prata finansiering eller serva din nuvarande transportbil. Idag finns det 65 olika team runtom i landet som kan det mesta som är värt att veta om transportbilar.

Allt det här har, tillsammans med bilarna, gjort Volkswagen till landets populäraste transportbilsmärke.

Vilken av våra 127 verkstäder ligger bäst till för dig?

Team Transportbilar finns på 65 orter i Sverige

Volkswagen Transportbilar har serviceverkstäder på 127 platser i landet. Där kan du också kostnadsfritt boka en ersättningsbil, Volkswagen Vikarie, medan din egen är på service.

 

Team Transportbilar finns på 65 orter i Sverige.
Utomordentligt nöjda kunder i alla lägen.
Stefan Håkansson
Märkeschef Volkswagen Transportbilar, Atteviks

Teamen berättar

“Hos oss har vi märkt en tydligt ökad kundnöjdhet sedan vi skapade våra Team Transportbilar. Genom att alla i teamet löpande får information om kundbilarnas kondition, hur de används och vilka behov kunderna har kan vi vara proaktiva i mycket högre grad. Team Transport ger också en väldigt god stämning inom Atteviks då alla jobbar mot samma mål. Det finns inga murar utan alla är i samma lag. Med Team Transport ökar vi vår expertis och blir specialister på det vi gör. Våra lag jobbar alltid för att kunden ska vara utomordentligt nöjd i alla lägen.”

Stefan Håkansson,
Märkeschef Volkswagen Transportbilar, Atteviks

 

“Genom det nära samarbetet mellan verkstad och försäljning kan vi på ett bättre sätt hjälpa kunderna att sänka sina bilkostnader. De känner ju alla som är inblandade hos oss och vi vet det mesta om deras behov och hur deras bilar används. För min del handlar det bland annat om att jag har bra koll på när de borde byta bil. Ibland kan det handla om en bil som har skrapat i underredet vilket visar att de borde ha en bil med 4Motion och högre markfrigång. I ett annat fall kan det vara så att vi märker att kunden egentligen borde ha ett större flak till sin pickup.”

Robert Lundbäck
Transportbilssäljare, Strömbergs Bil Kalix

 

Vi kan i stort sett allt om deras bilar, vi blir som en familj.
Jeanette Fritz
Arbetsledare, Volkswagen Malmö

 

“Den stora fördelen både för kunderna och vår egen del är att vi lär känna varandra på riktigt. Det är ju faktiskt samma människor de möter varje gång de besöker oss. Vi kan i stort sett allt om deras olika bilar, till och med registreringsnumren. På det här sättet blir vi nästan som en liten familj. Tack vare att vi känner kunderna och deras bilar bra, och dessutom träffar dem regelbundet, kan vi också ge dem en hel del råd och tips som gör deras bilägande mer ekonomiskt”.

Jeanette Fritz
Arbetsledare, Volkswagen Malmö

 

“Vi var bland de första i Sverige att arbeta i team med ett nära samarbete mellan säljarna och reservdelar. Som direktmekaniker hade man alltid kontakt med kunden, men på den tiden blev det också en hel del pappersarbete. I samband med att vi skapade Team Transportbilar behöll vi direktkontakten med kunden och samarbetet med sälj, däremot tog kundmottagarna hand om pappersarbetet. Kunderna uppskattar verkligen att ha direktkontakt med sin mekaniker, man undviker missförstånd och de får träffa den som tar hand om deras bil på verkstaden.”

Janne Nilsson
Transportbilstekniker, Möller Bil i Uppsala

 

Kunderna uppskattar verkligen att ha direktkontakt med sin mekaniker.
Janne Nilsson
Transportbilstekniker, Möller Bil i Uppsala

Bakom kulisserna på Team Transportbilar

“I förlängningen ser vi att bilen själv bokar sin verkstadstid.” Per-Arne Lund, servicemarknadschef för Volkswagen transportbilar om Team Transportbilar och hans tankar om framtiden.

Mer information

Våra modeller
Bygg din bil och information

Service och underhåll

Mer information