2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Volkswagen på motorväg

Motorer och förbrukning.

Låg förbrukning och låga utsläpp.

Volkswagens motorer är utvecklade för att ha låg förbrukning och låga utsläpp utan att tumma på varken kraft eller kvalité. Vi har transportbilar med gas, diesel eller bensin - du väljer själv. Lägg till automatlåda och 4MOTION fyrhjulsdrift och du får en bil med maximal komfort och säkerhet samtidigt som du gör både miljön och plånboken en tjänst. Alla motorer är certifierade enligt EU 6-standard.

Fördelar med Volkswagens motorer.

Volkswagen Amarok med Blue Motion Technology. För minskad bränsleförbrukning.

Effektiv teknik för minskad bränsleförbrukning.

BlueMotion Technology

Våra bilar uppnår låg bränsleförbrukning tillsammans med effektiviseringspaketet BlueMotion Technology (ingår som standard i alla bilar), vilket inkluderar bromskraftåtervinning, lågfriktionsdäck och start/stopp-system. De nya motorerna är certifierade enligt EU 6-standard och uppfyller utsläppskraven för EU 6.

Vill du veta mer om förbrukning för en specifik modell? 

Det här ingår i BlueMotion Technology.

Kraftfulla motorer, låg bränsleförbrukning. Volkswagen Transportbilar.

TDI, TSI eller TGI?

Kraftfulla motorer med lägre förbrukning.

TDI. Dieselfordon med direktinsprutning och turboladdning. Tillsammans med BlueMotion Technology uppnås en bränslesnål men samtidigt kraftfull motor.

TSI. Bensindrivna transportbilar som med kombinationen direktinsprutning och turbo gör motorn mjuk, mycket effektiv och kraftfull. 

TGI. Gas- och bensindrivna transportbilar. Bilen startar i gasläge när tankarna är fulla. När naturgasen är slut, skiftar systemet automatiskt till bensin under gång. Erbjuds endast till Caddy.

Fakta i dieseldebatten från BIL Sweden

BIL Sweden: Fakta i dieseldebatten.

Debatten kring dieselbilens framtid har den senaste tiden diskuterats friskt. Men vad gäller egentligen och vad betyder alla förkortningar? BIL Sweden har satt ihop ett fakta-PM kring dieseln i syfte att bringa mer klarhet i debatten.

Automatlåda till alla modeller.

Fokusera på körningen så sköter automatlådan växlingen. Njut av maximal komfort med automatlåda i alla våra modeller. Erbjuds som DSG eller 8-stegad hydraulisk automatlåda beroende på modell.

Landskap och stad i bakgrunden

Ny standard för förbrukningsvärden.

WLTP är en världsomspännande standardiserad testprocedur för att få fram jämförbara värden för bränsleförbrukning och utsläpp.

Nästa steg.