En man sätter i laddkabeln i en gulvit VW ID. Buzz med två barn och lila blommor i förgrunden

Hitta bästa miljöbilen för dig

Eldrivna transportbilar och laddhybrider

Två personer och en lastad säckakärra utanför en tvåfärgad VW Caddy Cargo elskåpbil

Allt fler miljöbilar kommer ut på marknaden. Forskning och utveckling av ny energieffektiv teknik som bidrar till mer miljövänliga bilar är högt prioriterat. Genom att välja en bil med lägre utsläpp som en elbil eller laddhybrid kan du resa på ett mer hållbart sätt. 

Volkswagen satsar stort gällande tillverkningen av bilar för att minska bilarnas klimatpåverkan utan att tumma på bekvämlighet och körglädje.

Vad är en miljöbil?

Enkelt beskrivet är att det är en miljövänligare bil, ibland även kallad supermiljöbil, som har låga utsläpp av koldioxid. Dessa bilar drivs av förnybara drivmedel så som el, etanol, biogas eller andra förnybara icke fossila bränslen. 

Vad som avgör om bilen får klassas som miljöbil eller inte beror på mängden koldioxid bilen släpper ut och olika lagar eller myndigheter ställer vissa krav.

Hitta bästa miljöbilen för dig

Volkswagen
ID. Buzz

I över 70 år har folkabussen inspirerat människor runt om i världen. Med samma inspiration som grund har vi utvecklat ID. Buzz för en ny elektrisk era. En folkabuss för hela familjen och alla typer av äventyr. 

Volkswagen
ID. Buzz Cargo

Nästa generations transportbil visar vägen framåt med 100% eldriven mobilitet för alla typer av företag. En bil som använder varje kubikcentimeter av sitt utrymme för att ge dig mer plats för det ditt arbete kräver.

15 laddade frågor om livet med elbil 

Hur är det att leva med elbil? Och vilka frågor dyker upp när man tänker på elbilar? Sofia Granfors, Head of e-mobility på Volkswagen, arbetar med dessa frågor dagligen och ser ljust på framtidens ägande av elbil. Här svarar hon på de vanligaste frågorna om elbilsägandet.

Håll dig uppdaterad om vår satsning på elbilar.

Få senaste nytt rakt ner i din inkorg.

Vanliga frågor och svar om miljöbilar

Mer information

ABT e-Caddy och e-Crafter
Elfirman klarar transporterna på el

Hur fungerar det med elbilar på ett jobb med transportbehov? Efter ett år med en flotta av ABT e-Caddys samt en ABT e-Crafter är svaret från elföretaget Elektrikern i Dingtuna: Väldigt bra. De är dessutom övertygade om att lösningen passar de flesta företag.
 

ID. Buzz och ID. Buzz Cargo
Folkabussen äntligen tillbaka – Elektrisk och högteknologisk

Efter mängder av skriverier, spionbilder och rykten – här är återkomsten för T1 folkabussen, i form av helt eldrivna ID. Buzz och ID. Buzz Cargo. De bär med stolthet vidare folkabussens symbol för fred, frihet, medmänsklighet och omsorg om vår jord.

Kontakta återförsäljare
Vi finns i hela Sverige

Från eldriven T2-folkabuss till ID. Buzz

ABT e-Transporter
Northvolt: Framtidens batterifabrik tar form

Volkswagen e-BULLI: Den klassiska Folkabussen blir eldriven

Way to Zero: 
Ett holistiskt närmande till klimatmedveten mobilitet