En man sätter i laddkabeln i en gulvit VW ID. Buzz med två barn och lila blommor i förgrunden

Hitta bästa miljöbilen för dig

Eldrivna transportbilar och laddhybrider

Två personer och en lastad säckakärra utanför en tvåfärgad VW Caddy Cargo elskåpbil

Allt fler miljöbilar kommer ut på marknaden. Forskning och utveckling av ny energieffektiv teknik som bidrar till mer miljövänliga bilar är högt prioriterat. Genom att välja en bil med lägre utsläpp som en elbil eller laddhybrid kan du resa på ett mer hållbart sätt. 

Volkswagen satsar stort gällande tillverkningen av bilar för att minska bilarnas klimatpåverkan utan att tumma på bekvämlighet och körglädje.

Upp till 50.000 i klimatpremie – så här fungerar det!

Från och med den 13 februari 2024 kan företag, kommuner samt regioner ansöka om en klimatpremie. Premiebeloppet för eldrivna lätta lastbilar, så som ID. Buzz Cargo, uppgår till maximalt 50 000 kronor under år 2024. Vi har sammanställt information om premien, hur du ansöker och svaren på de vanligaste frågorna.

Hitta bästa miljöbilen för dig

Volkswagen
ID. Buzz

I över 70 år har folkabussen inspirerat människor runt om i världen. Med samma inspiration som grund har vi utvecklat ID. Buzz för en ny elektrisk era. En folkabuss för hela familjen och alla typer av äventyr. 

Volkswagen
ID. Buzz Cargo

Nästa generations transportbil visar vägen framåt med 100% eldriven mobilitet för alla typer av företag. En bil som använder varje kubikcentimeter av sitt utrymme för att ge dig mer plats för det ditt arbete kräver.

Vad är en miljöbil?

Enkelt beskrivet är att det är en miljövänligare bil, ibland även kallad supermiljöbil, som har låga utsläpp av koldioxid. Dessa bilar drivs av förnybara drivmedel så som el, etanol, biogas eller andra förnybara icke fossila bränslen. 

Vad som avgör om bilen får klassas som miljöbil eller inte beror på mängden koldioxid bilen släpper ut och olika lagar eller myndigheter ställer vissa krav.

15 laddade frågor om livet med elbil 

Hur är det att leva med elbil? Och vilka frågor dyker upp när man tänker på elbilar? Sofia Granfors, Head of e-mobility på Volkswagen, arbetar med dessa frågor dagligen och ser ljust på framtidens ägande av elbil. Här svarar hon på de vanligaste frågorna om elbilsägandet.

Vanliga frågor och svar om miljöbilar

Mer information

ID. Buzz
Så tar du dig an vintern med elbil på fjällresan

Vi får fler och fler elbilsägare i Sverige. Många som går sin första vinter till mötes med sin elbil kommer få uppleva hur kylan påverkar räckvidd och laddningstider. Men med rätt kunskap och rätta förväntningar, så kan man förstås fortsätta använda sin elbil. Även på resan till fjällen.

Klimatpremie – upp till 50 000 kronor på ID. Buzz Cargo

Nu är det läge att skaffa en ny ID. Buzz Cargo! Det betalas nämligen ut en klimatpremie på upp till 50 000 kronor under 2024 för den som ansöker och sedan köper en ny eldriven lätt lastbil.
Så här gör du för att ta del av klimatpremien.

Kontakta återförsäljare
Vi finns i hela Sverige

Från eldriven T2-folkabuss till ID. Buzz

ABT e-Transporter
Northvolt: Framtidens batterifabrik tar form

Volkswagen e-BULLI: Den klassiska Folkabussen blir eldriven

Way to Zero: 
Ett holistiskt närmande till klimatmedveten mobilitet