ID Buzz laddning

Miljöbil - Hitta bästa miljöbilen för dig

 

 

 

 

Eldrivna transportbilar och laddhybrider

Allt fler miljöbilar kommer ut på marknaden. Forskning och utveckling av ny energieffektiv teknik som bidrar till mer miljövänliga bilar är högt prioriterat. Genom att välja en bil med lägre utsläpp som en elbil eller laddhybrid kan du resa på ett mer hållbart sätt. 

Volkswagen satsar stort gällande tillverkningen av bilar för att minska bilarnas klimatpåverkan utan att tumma på bekvämlighet och körglädje.

Vad är en miljöbil?

Enkelt beskrivet är att det är en miljövänligare bil, ibland även kallad supermiljöbil, som har låga utsläpp av koldioxid. Dessa bilar drivs av förnybara drivmedel så som el, etanol, biogas eller andra förnybara icke fossila bränslen. 

Vad som avgör om bilen får klassas som miljöbil eller inte beror på mängden koldioxid bilen släpper ut och olika lagar eller myndigheter ställer vissa krav.

Hitta bästa miljöbilen för dig

Volkswagen
ID. Buzz

I över 70 år har folkabussen inspirerat människor runt om i världen. Med samma inspiration som grund har vi utvecklat ID. Buzz för en ny elektrisk era. En folkabuss för hela familjen och alla typer av äventyr. 

Volkswagen
ID. Buzz Cargo

Nästa generations transportbil visar vägen framåt med 100% eldriven mobilitet för alla typer av företag. En bil som använder varje kubikcentimeter av sitt utrymme för att ge dig mer plats för det ditt arbete kräver.

Caddy Cargo Maxi TGI

Nu finns Caddy Cargo Maxi i ett extra miljövänligt utförande. Fem gastankar på sammanlagt 21,1 kilo/139 liter och en 1,5 liters motor på 96 kW och 200 Nm gör det möjligt att köra bilen på biogas. I Sverige är huvuddelen av den gas som säljs på mackarna förnybar biogas som i det närmaste är ett klimatneutralt drivmedel. Caddy Cargo Maxi TGI har även en liten bensintank på drygt 8 liter som fungerar som en reservtank när gasen är slut. Lite bensin används också vid varje startögonblick, innan bilen automatiskt kopplar över till gasdrift.

Caddy Maxi TGI

Nu finns Caddy Maxi i ett extra miljövänligt utförande. Fem gastankar på sammanlagt 21,1 kilo/139 liter och en 1,5 liters motor på 96 kW och 200 Nm gör det möjligt att köra bilen på biogas. I Sverige är huvuddelen av den gas som säljs på mackarna förnybar biogas som i det närmaste är ett klimatneutralt drivmedel. Caddy Maxi TGI har även en liten bensintank på drygt 8 liter som fungerar som en reservtank när gasen är slut. Lite bensin används också vid varje startögonblick, innan bilen automatiskt kopplar över till gasdrift.

Nya Multivan eHybrid
Välkommen till en ny värld

Nya Multivan är ett mångfunktionellt fordon som kan anpassas efter många skiftande behov. Både exteriören och interiören är helt omgjord, men utan att förlora sitt grundläggande DNA. När allt kommer omkring handlar Multivan just om flexibilitet, praktiska allround-funktioner i vardagen kombinerat med innovativ utveckling. Fler än tjugo assistanssystem gör nya Mulivan ännu säkrare. Med bättre uppkoppling och integration av Amazon Alexa (ej tillgängligt i Sverige) är det en manifestation av modern teknikutveckling. Med det nya panoramaglastaket1, den första Multivan-modellen som laddhybrid1 och en helt omgjord interiör ger den mångfacetterade allroundbilen ytterligare sidor att visa fram.

Håll dig uppdaterad om vår satsning på elbilar.

Anmäl dig till vårt e-nyhetsbrev.

Vanliga frågor och svar om miljöbilar

Mer information

Kontakta återförsäljare
Vi finns i hela Sverige

Volkswagen e-BULLI: Den klassiska Folkabussen blir eldriven

Way to Zero: 
Ett holistiskt närmande till klimatmedveten mobilitet

ABT e-Transporter
Northvolt: Framtidens batterifabrik tar form

Elektromobil
Elbuss redan 1972

Mer information