En gul-vit ID. Buzz och en blå-vit ID. Buzz Cargo står parkerade i en hamn
Företag & förare

7 skäl att välja ID. Buzz som tjänstebil

Text: Petter Jennervall
2024-04-17

Det är inte bara klimatmässigt smart att välja en ID. Buzz som tjänstebil – det är också ekonomiskt fördelaktigt, det är bra för ditt företags varumärke och du får köra en innovativ, modern och samtidigt praktisk bil.

Här är sju skäl varför elbil är rätt väg för dig och ditt företag!

Vare sig du väljer en ID. Buzz eller ID. Buzz Cargo så är det fördelaktigt för dig och ditt företag.
Jonas Johansson
Key Account Manager
Volkswagen Financial Services

Har du börjat fundera på att byta tjänstebil eller firmabil? Är det dags för en varumärkessatsning för dig och ditt företag – samtidigt som ni sänker kostnaderna, höjer säkerheten och breddar användningsområdet?

Ovanstående frågor är inte del av någon tvetydig reklamkampanj. Nej, det är inledningen på argumentationen varför du tjänar på att skaffa ID. Buzz eller ID. Buzz Cargo som tjänstebil. Ekonomiskt ja, men också av andra anledningar.

– Vare sig du väljer en ID. Buzz eller ID. Buzz Cargo så är det fördelaktigt för dig och ditt företag. Självklart är det ekonomiska fördelarna viktiga, med bland annat både lägre fordonsskatt och driftskostnader. Men du får ju också en bil som håller högsta säkerhetsnivå, klarar alla utmaningar på jobbet och är otroligt funktionell i alla lägen, säger Jonas Johansson, Key Account Manager på Volkswagen Financial Services.

Det finns några riktiga godbitar för dig som ser till att uppgradera din tjänstebil eller verksamhetsbil, till en ID. Buzz eller ID. Buzz Cargo. Här är Jonas Johanssons sju bästa (ja, det finns fler) skäl att välja ID. Buzz som tjänstebil.

1
Lägre fordonsskatt

En fossildriven bil har förhöjd skatt de tre första åren. Skaffar du i stället en ID. Buzz eller ID.Buzz Cargo – som kostar 360 kronor i månaden i fordonsskatt – så kan kostnaden minska med så mycket som 14 000-19 000 kronor. Vilket alltså är per år, räknat över de tre första åren, när vi jämför med en dieseldriven transportbil av motsvarande storlek. Det är mycket pengar, och det gäller alltså enbart fordonsskatt!

En gul-vit VW ID. Buzz elbil kör på en väg längs kusten
2
Betydligt lägre drivmedelskostnader

El är billigare än bensin och diesel, framför allt när du kan ladda hemma eller på arbetsplatsen. Hur mycket det går att tjäna på att ladda i stället för att tanka är naturligtvis beroende på vad priset på fossila drivmedel är just nu samt var du laddar din bil – men billigare är det utan tvekan.

Fronten på en VW ID. Buzz med LED-strålkastare och VW-emblem
3
Ladda skattefritt på din arbetsplats

Du kan kostnadsfritt ladda din tjänstebil på arbetsplatsen, om din arbetsgivare tillåter det, utan att bli förmånsbeskattad. Det här är en skattefrihet som infördes för att främja installerandet av laddstationer på företag och den gäller ända fram till 30 juni 2026 – både för tjänstebilar och privata fordon.

Ladduttaget på en gul VW ID. Buzz elbil
4
Lättare att ta sig fram i storstäder

I Europas storstäder har det införts miljözoner där elbilar får köra obehindrat, till skillnad från fossildrivna bilar. 31 december 2024 inför Stockholm en ny miljözon 3 – området innanför Kungsgatan, Birger Jarlsgatan, Hamngatan och Sveavägen – och där får inte bensin- eller dieselbilar köras.

En vit-gul VW ID. Buzz kör på en bro i en stad
5
Servicekostnaderna sjunker

För att tjänstebilen ska rulla så bra och så länge som möjligt är det förstås viktigt med service och underhåll. Men en elbil kan ofta rulla längre mellan varje servicetillfälle och har dessutom färre servicepunkter – vilket självklart sänker den totala kostnaden. Dessutom går det just nu att teckna ett extra smidigt och förmånligt serviceavtal hos Volkswagen som håller din ID. Buzz eller ID. Buzz Cargo på allra högsta nivå under hela tjänstebilsperioden – till ett lägre pris.

Närbild på fälgarna på en vit-grön VW ID. Buzz som står parkerad på en strand
6
Klimatpremie på upp till 50 000 kronor

Väljer du att skaffa en ny ID. Buzz Cargo som verksamhetsbil till ditt företag under 2024 kan du få upp till 50 000 kronor i klimatpremie, eftersom den räknas som en eldriven lätt lastbil. Klimatpremien fasas ut 30 september 2025, och blir något lägre under den sista tiden, så passa på redan under 2024. Här kan du läsa mer om hur du tar del av klimatpremien för ID. Buzz Cargo.

Intresserad av mer information om utrustning och priser för ID. Buzz Cargo? Bygg din bil härOpens an external link!

En företagare lastar in frukt i en vit-blå VW ID. Buzz Cargo på en marknadsplats
7
Lågt förmånsvärde när du kör elbil som tjänstebil

Kan du plocka ut en ID. Buzz som tjänstebil genom din arbetsgivare? Grattis! Eftersom förmånsvärdesberäkningen är fördelaktigare för elbilar så blir nettokostnaden att köra ID. Buzz så låg som 2 931 kr per månad (beräknad med 50 procent marginalskatt på ID. Buzz Pro Edition 2024). ID. Buzz är enastående som tjänstebil för dig som har ett aktivt familjeliv på fritiden och dessutom behov för en extra praktisk och flexibel bil i tjänsten.

Intresserad av mer information om utrustning och priser för ID. Buzz? Bygg din bil härOpens an external link!

Rymligt bagageutrymme på en vit-grön VW ID. Buzz

Aktuella erbjudanden

Spara upp till 1 765 kr/mån1
när du leasar ID. Buzz

Prova ett nytt hjulspår i år med 
ID. Buzz Pro Edition

Upplev elektrisk innovation med 
ID. Buzz Cargo Drive Edition

Aktuella erbjudanden

Läs mer om modellerna

Volkswagen
ID. Buzz

I över 70 år har folkabussen inspirerat människor runt om i världen. Med samma inspiration som grund har vi utvecklat ID. Buzz för en ny elektrisk era. En folkabuss för hela familjen och alla typer av äventyr. 

Volkswagen
ID. Buzz Cargo

Nästa generations transportbil visar vägen framåt med 100% eldriven mobilitet för alla typer av företag. En bil som använder varje kubikcentimeter av sitt utrymme för att ge dig mer plats för det ditt arbete kräver.

Detta kanske också intresserar dig...

Så förlänger du räckvidden på ID. Buzz

Klimatpremie – upp till 50 000 kronor på ID. Buzz Cargo

Hur långt kan jag köra med ID. Buzz på en laddning?

Detta kanske också intresserar dig...