En kvinna med skrivplatta i händerna tittar på en blåvit VW ID. Buzz Cargo elskåpbil

Service för din elbil
Garanti, tillbehör och underhåll av batterier

Service för din elbil

Med våra skräddarsydda tjänster blir din elbil väl omhändertagen. Ta reda på allt du behöver veta om Volkswagen Originalservice för elfordon och hybridmodeller, t.ex. serviceintervaller, tillbehörsprodukter med mera.

En bilmekaniker står bredvid en upplyft VW Multivan eHybrid och lutar sig mot däcket

Underhåll och service

När behöver min elbil servas igen? Denna fråga är lättare att svara på för bilar på el än för de med förbränningsmotor. Vi har sammanställt serviceintervallerna åt dig för el-modellerna från Volkswagen Transportbilar.

Två män sitter i främre delen av bilen och kollar på en mobiltelefon

MobilitetsGaranti

När du kör en elbil får du självklart den vanliga servicen. Om ett driftstopp eller en olycka inträffar hjälper vi dig att hålla dig på vägen – fri vägassistans med bogsering, lånebil och hotellboende om du behöver stanna över natt. 

En glad familj går runt en tvåfärgad VW ID. Buzz elminibuss som står parkerad bredvid en ID. Charger laddbox

Garantier Volkswagen Transportbilar 

Med en Volkswagen Transportbil kan du vara säker på hög kvalitet. Och vi är så stolta över vår kvalitet att vi erbjuder ett brett utbud av garantier. Från vår nybilsgaranti till vår utökade garanti till rostskyddsgaranti. Vi vet trots allt att våra förväntningar är precis lika höga som dina.

Praktiska produkter för din elbil

När det kommer till att skräddarsy ditt fordon med rätt originaltillbehör är körningen irrelevant. Oavsett om det är en takbox, bagagehylla där bak, en Mode 3-laddningskabel eller våra livsstilsprodukter: din elbil ser ännu bättre ut utrustat med rätt tillbehör.

Högspänningsbatteri: Tips på underhåll och lång räckvidd

Elmotorer har en ganska enkel design och de enskilda delarna kräver knappt något underhåll. Det finns inga delar som slits likt manuella växellådor eller kamremmar. Elfordon är designade för att hålla länge. När det gäller fordonets förväntade livslängd ställer potentiella köpare framför allt frågan: hur länge håller högspänningsbatteriet egentligen?

De flesta elbilar körs på litiumjonbatterier eftersom de har en hög energi- och effekttäthet. De är också underhållsfria, har hög cykelstabilitet och låg självurladdning.

Men som allt annat här i världen utsätts också litiumjonbatterier för en naturligt förekommande åldrings- och slitningsprocess. Med åldern minskar oundvikligen deras kapacitet, vilket resulterar i att räckvidden blir kortare.

Men använder du batteriet på rätt sätt kan högspänningsbatteriet upprätthålla den användbara kapaciteten. Av denna anledning har vi samlat några användbara underhållstips för elbilsbatterier. Du kan på så sätt säkerställa att din bil inte bara behåller sin räckviddskapacitet, utan även sitt värde på lång sikt.

Du kanske även är intresserad av: