Ladda din elbil

Allt fler laddningsmöjligheter

Du bestämmer själv var du ska ladda ditt elektriska fordon. Med hjälp av en laddbox kan du ladda elbilen där hemma. Denna box ger en betydligt högre strömstyrka än ett vanligt eluttag och har ett säkerhetssystem som gör att elen stängs av om något problem skulle uppstå. Allt fler företag har börjat investera i laddningsstationer som ett incitament för att medarbetare och kunder ska välja ett eldrivet fordon. Dessutom fortgår utbygganden av det allmänna nätet av laddningsstationer.

... fler företag har börjat investera i laddningsstationer

Ström är inte bara ström

Med Combined Charging System (CCS) blir din laddning flexibel

Elbilar kan laddas med växelström eller likström. Med växelström så omvandlar en komponent i bilen elen till likström, den typ som krävs av batteriet. Om föraren stannar på samma plats över lång tid – t.ex. på arbetsplatsen – så kan växelström vara tillräckligt för att fulladda batteriet.

Likström har betydligt högre effekt (50-150 kW). Inom de närmsta åren kommer även 350 kW och mer bli tillgängligt. Likström passar bättre vid längre resor med kortare uppehåll eller om du helt enkelt behöver ladda bilen snabbt under lunchen.

Snabbladda VW e-Crafter med CCS

Combined Charging System (CCS)
Snabbladda med CCS

Gör att både likström och växelström används för att ladda litiumjon-batteriet. Finns på publika platser och är även installerade på en del företag. CCS snabbladdningssystem ger 40 kW direktel och kan ladda ett 35,8 kWh-batteri till 80% på ca 45 minuter.  

VW load up! laddas med hjälp av laddbox

Laddbox
Ladda hemma eller på jobbet

En lösning för företag och privatpersoner som kan användas för att ladda batteriet medan bilen är parkerad över natten. En 7,2 kW laddbox kan ladda ett batteri med 35,8 kWh på ca 5 timmar.

En laddkabel för växelström

Växelström (AC)

EU-standarden för ladduttag med växelström är typ 2 eller Mennekes-kontakt. De flesta europeiska bilmodellerna och alla publika laddstationer är utrustade med ett typ 2-uttag. Det gör att du enkelt kan ladda bilen både på företaget eller publika laddstationer. På företagets laddstation finns oftast en permanent ansluten kabel medan du kan behöva ta med en egen kabel till publika laddstationer.

Likström

Combined Charging System (CCS) använder både likström och växelström för att ladda litiumjon-batteriet. Kontakten har både ett typ 2-uttag och ytterligare en kontakt för likströmsladdning. Denna typ av anslutning kallas Combo 2 och är obligatorisk på alla publika laddstationer med likströmsladdning på 22 kW eller mer.

En CCS-kabel för kombinerade likström- och växelströmsladdning.

ID. Charger – laddboxen från Volkswagen

En ID. Charger. Tre varianter.

Nya ID. Charger från Volkswagen är den anpassade lösningen för att ladda din elbil i hemmet.

Med ID. Charger kan du ladda din elbil upp till åtta gånger snabbare än om du skulle använda ett vanligt eluttag.

Med ID. Charger kan du ladda alla nuvarande och framtida elbilar från Volkswagen, liksom alla elbilar från andra märken som har en typ 2-kontakt. Laddningskabeln är fast ansluten till laddboxen vilket gör att du slipper hålla reda på var du lagt den. Bestäm bara vilken längd du vill ha på kabeln.

Instegsmodellen

• Högkvalitativ Volkswagen-design

• Laddningseffekt på upp till 11 kW med trefas växelström

• Fast laddningskabel 4,5 m eller 7,5 m

• Integrerad DC-övervakning (IEC 61851)

• Förberedd för dynamisk lastbalansering (lanseras senare under 2020).

Webshop

För att beställa produkterna gå till WebshopenOpens an external link.

Ladda hur och var du vill

Numera behöver du inte leta särskilt länge för att hitta en laddstation – det kommer fler hela tiden. På snabbladdningsstationer (CCS) så laddar du betydligt snabbare än med växelström (AC). CCS ger 40 kW likström och kan ladda ett 35,8 kWh-batteri till 80% på ca 45 minuter. Vare sig du använder växelström eller likström så låses kabeln mot uttaget automatiskt när du satt i den. På så vis kan ingen utomstående avbryta laddningen. Du aktiverar laddningen antingen via en app eller med ett kort med RFID-chipp. Volkswagen Transportbilar erbjuder dig e-Charge – din personliga åtkomst till bekymmersfri laddning. Med e-Charge får du både ett mordent RFID-kort och åtkomst till en smidig smartphone-app.

Upptäck våra elbilar

Se Volkswagen Personbilars övriga program av elbilar och laddhybrider

Upptäck våra elbilar

Så fixar du elbilsladdning till bostadsrätten

Fler och fler bostadsrättföreningar har börjat inse att laddplatser är något de måste kunna erbjuda sina boende för att vara attraktiva. Det är både smidigare och billigare att ladda sin bil hemma än på en publik laddningsstation. Här listar vi alla viktiga frågor som BRF behöver ta ställning till.
 

Hitta återförsäljare

Sök efter din närmaste återförsäljare här för att begära offert, boka provkörning eller bara prata mer om våra elbilar.