En ID. Buzz Cargo på laddning
Ladda hemma

Enkelt och snabbt att ladda hemma

Ladda hemma

Enkelt och snabbt att ladda hemma

Allt fler tjänsteresor görs i en elbil och därmed laddas allt fler tjänstebilar hemma av förarna. Det faktum att elbilen går att ladda över natten gör det enkelt att få in den i vardagspusslet. För att göra övergången till eldrift ännu enklare för förare och vagnparksförvaltare har Volkswagen Group Charging GmbH (Elli) smarta laddningslösningar som tillvalet ID. Charger Pro, laddboxen speciellt för tjänstebilsförare.

Ladda snabbt och bekvämt med rätt laddbox

Kraftfulla laddboxar för hemmet, som tillvalet ID. Charger Pro, är det snabbare alternativet jämfört med att ladda via hushållsuttaget. De är skyddade från stänkvatten och lämpar sig därför inte bara för garage, utan även för carportar och parkeringsplatser utomhus. Det enda som behövs är en strömanslutning och någonstans att montera laddboxen. En laddbox för hemmet använder växelström (AC) och erbjuder vanligtvis en maximal laddningskapacitet på upp till 11 kW. Och om du använder den med certifierad grön el som Volkswagen Naturstrom®Opens an external link är du extra klimatmedveten med din elbil.

1.
Ett erbjudande från Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).

Smart och smidigt: Hemladdningstjänsten

Ladda tjänstebilen hemma? Bra idé. Men det belastar din egen elräkning och du måste räkna ut kostnaden åt din arbetsgivare? Inte lika bra idé. Och det är precis därför vi erbjuder Hemladdningstjänsten. Den gör det enkelt för arbetsgivare att ersätta tjänstebilsförare för laddningskostnaderna. Allt du behöver är ett Charge&Fuel-kort i kombination med en valfri laddbox från Volkswagen-koncernen med en integrerad, MID-certifierad effektmätare, så kommer laddning i tjänsten registreras och skickas till arbetsgivaren.

Det hela har flera fördelar för både tjänstebilsförare och för vagnparksförvaltare:

  • Mindre faktureringsarbete
  • Laddningsdata skickas i en tydligt strukturerad form för intern fakturering
  • Laddning hemma av tjänstebilen kan enklare ersättas på basis av registrerade kWh och hushållets elpris
  • Full kontroll över laddningskostnader och förbrukning
2.
Ett erbjudande från Logpay Transport Services GmbH, ett dotterbolag till Volkswagen Financial Services AG.

Dubbla fördelar med ID. Charger Pro och Charge&Fuel-kortet

ID. Charger Pro är den smarta, kraftfulla laddboxen (tillval) från Volkswagen Group Charging GmbH. I kombination med Hemladdningstjänsten möjliggör dess MID-certifierade elmätare en tydlig åtskillnad mellan affärs- och privata laddningar. ID. Charger Pro ansluter till internet via WiFi, Ethernet eller LTE inklusive datavolym, kan styras med We Connect ID. App och användas med alla elbilar som är utrustade med en standard typ 2-kontakt - oavsett märke.

Tillsammans med Charge&Fuel-kortet och appen får du en komplett lösning för fakturering av företagsladdning hemma. Dessutom erbjuder Charge&Fuel ännu fler fördelar: När du till exempel laddar ute har du tillgång till fler än 310 000 laddpunkter i hela Europa och till IONITYOpens an external link, Europas största snabbladdningsnätverk.

1.
Ett erbjudande från Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).
2.
Ett erbjudande från Logpay Transport Services GmbH, ett dotterbolag till Volkswagen Financial Services AG.

Ett kort, flera fördelar: Charge&Fuel-kortet

Oavsett om du laddar hemma eller reser i Europa erbjuder Charge&Fuel-kortet och tillhörande app fördelar och funktioner som är av särskilt intresse för affärsmän och tjänstebilsförare.

Charge&Fuel-kortet från Volkswagen Leasing GmbH

Volkswagen Naturstrom®

Hållbar laddning med certifierad grön el

Vill du köra din elbil i stort sett helt koldioxidneutralt, väljer du grön el hemma. Volkswagen Naturstrom® består av 100 % förnybar energi och gör din vardag ännu mer hållbar.

Elli Naturstrom - Logo

Genom Group Charging GmbH (Elli), grundat av Volkswagen AG, kan du som kund köpa Volkswagen Naturstrom®Opens an external link för privat bruk och dra nytta av en extra rabatt på upp till 100 € per avtalsår (beroende på taxan). Elli erbjuder grön el för privata hushåll. Dessutom kan du med Volkswagen Naturstrom® Connect ladda din elbil med Smart Charging-funktionen. Det betyder att din bil alltid laddas när en särskilt stor mängd förnybar energi finns tillgänglig. Med hjälp av den kostnadsfria Volkswagen Naturstrom® Connect-appen kan du använda Smart Charging automatiskt och se dina laddningar och kostnader när som helst. På så sätt bidrar du till en bättre användning av el från förnybara energikällor och kan därmed minska ditt personliga koldioxidavtryck. Vår vision för framtiden: Vi tillhandahåller en hållbar produktions- och leveranskedja för elbilar, du kör den med grön el, till exempel Volkswagen Naturstrom®. Hållbar elektrisk mobilitet – utan kompromisser.

Mer om hållbara transporter

Detta kanske också intresserar dig

Allt drivs med elektricitet
Se våra elbilar