2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

En helt ny transportbil.

Nya Crafter är en ny transportbil från grunden. Den är byggd med utgångspunkt från tusentals intervjuer med förare. Och vi har skapat en helt ny fabrik för att bygga den. Vi är mer än stolta över resultatet. En bil för föraren som dessutom bidrar till ditt företags ekonomi och minskar påverkan på miljön. Något som gjort att den blivit vald till Van of the Year 2017.

Varför välja Crafter?

Volkswagen Crafter Skåp

Beställ online.

Välj bara färg, drivlina och tillval. Beställ och hämta ut nycklarna hos valfri återförsäljare. Från 4 095:-/mån1.

Versioner

Ute efter att köpa lätt lastbil? Hitta Craftern passar dina behov

 • Skåp

  Byggd för föraren.

  Nya Crafter Skåp finns i flera versioner, både förlängda och förhöjda, upp till 18,4 m3 lastvolym och 2,2 meters lasthöjd. Finns med fram-, bak- och fyrhjulsdrift.

  Bygg din Crafter Skåp
 • Chassi Enkelhytt

  Unika transportlösningar.

  Crafter Chassi med enkelhytt är en perfekt bas för påbyggnader av olika slag och den är förberedd så att din specialbyggnation enkelt ska kunna monteras. Din återförsäljare berättar gärna mer om möjligheterna.

  Bygg din Crafter Chassi
 • Chassi dubbelhytt

  För speciella behov.

  Det här är alternativet när du behöver en specialbyggnation som passar ditt företag samtidigt som många personer ska kunna färdas i bilen. Dubbelhytten gör att du har plats för upp till sex personer.

  Bygg din Crafter Chassi
 • Flak

  Finns som enkel- och dubbelhytt.

  Crafter finns med svensktillverkat flak i galvaniserad stålplåt i flera olika versioner. Välj mellan 3,5 och 5 tons totalvikt. Den finns som enkel- eller dubbelhytt med fyra olika flakstorlekar; från 5,4 till 10 m2. Flakbredd är 2,12 m.

  Kontakta återförsäljare
 • VolyMax

  Upp till 19,6 m3.

  Crafter VolyMax har en stark konstruktion med bakstam i rostfritt stål, lättviktslaminat i väggarna, ny golvkonstruktion och bakgavellyft från Zepro. Det har ståhöjd i skåpet och finns med lastvolym från 14,6 till 19,6 m3.

  Kontakta återförsäljare
 • e-Crafter

  100% eldrift.

  Motor på 136 hk (100 kW), en räckvidd på upp till 173 kilometer och en toppfart på 90 km/h. Litiumjon-batteriet är helt integrerat i chassit vilket gör att hela lastvolymen på 10,7 m3 är användbar.

  Bygg din e-Crafter

Liten lastbil, stor skåpbil - du väljer själv.

Nya Crafter Skåp finns i tre olika längder och med tre olika takhöjder. Du kan få den i versioner med totalvikt upp till 5 ton och en släpvagnslast på 3,5 ton. Crafter med framhjulsdrift har 10 cm lägre lasttröskel vilket gör lastning och lossning enklare.

En liten lastbil byggd för föraren.

Väljer du fjädrande ergoComfort-säte får du elektriskt inställbart svankstöd med fyra lägen och möjlighet att ställa in din vikt för rätt anpassning av fjädringen. Totalt finns det 20 olika inställningsmöjligheter. Tack vare den läderklädda multifunktionsratten har du alla viktiga funktioner nära.

Effektiva EU 6-motorer.

De nyutvecklade TDI-motorerna är speciellt framtagna för transportbilar. Inledningsvis kommer den lätta lastbilen Crafter att ha tre motoralternativ; 102 hk/75 kW (enbart framhjulsdrift), 140 hk/103 kW (framhjulsdrift, bakhjulsdrift och 4MOTION) och 177 hk/130 kW (framhjulsdrift, bakhjulsdrift och 4MOTION).

Säkerhet & Förarassistans.

Crafter är en liten lastbil med en rad avancerade säkerhets- och assistanssystem. Något som underlättar körningen och hjälper till att undvika olyckor vid oväntade situationer. En del av de här systemen är standardutrustning på vissa modeller medan andra finns som tillval.

Infotainment & Navigation.

Det finns många möjligheter till information och underhållning. Du väljer bland flera olika radio- och navigationssystem som kan styras från multifunktionsratten. Med hjälp av Car-Net Guide & Inform och App Connect får du en mängd praktiska funktioner och hjälpmedel.

Biltester och recensioner.

Vad tycker experterna om Crafter? Vi har samlat aktuella biltester, filmer och recensioner från motorjournalister i Sverige och utomlands. Vad får Crafter för betyg, blir det bäst i test?

Nya Volkswagen e-Crafter

Nya e-Crafter.

Möt nästa generations utsläppsfria leverantör, redan idag.

Volkswagen Crafter motor

Modellbroschyr.

I modellbroschyren hittar du ännu mer information om Crafter.

Das WeltAuto Begagnade bilar med garanti. Volkswagen Crafter.

Köp en begagnad Crafter.

Hos Das WeltAuto hittar du kvalitetskontrollerade begagnade transportbilar med 1 års garanti.

Nästa steg.

Relaterat innehåll.