Vit Amarok i soluppgång

Volkswagen
Nya Amarok

Motorer
4 | 6cylindrar
Dragvikt
3 500kg
Maxlast
1 200kg
Axelavstånd
327cm
Längd
535cm

Något att längta till

Det blev tio framgångsrika år för första generationen Amarok i Sverige. När bilen lanserades så imponerade den omedelbart på såväl journalister som företagare och blev snabbt den mest populära pickupen på marknaden. Nu har de sista bilarna sålts och rullat ut på nya uppdrag. Men det här är faktiskt bara början. I år kommer vi kunna presentera en helt ny generation av bästsäljande pickup Amarok. Precis som tidigare spelar det ingen roll vad du ska frakta eller var du ska åka – du kan alltid lita på Volkswagen Amarok. 

Nya Amarok kommer vara redo för alla utmaningar. Och ja, den är något att längta till.

--:--

Vanliga frågor och svar
om nya Amarok

Karaktärsfull och högteknologisk pickup

Nya Amarok fortsätter sin tradition med en design som signalerar kraft och kvalitet. Denna image förstärks av den nya högkvalitativa interiören där digital instrumentering möter paneler i läderlook och breda sköna säten som kan fås med 10-vägs elektrisk justering. Det finns också möjlighet att få bilen utrustad med ett premium ljudsystem, IQ.Light LED-matrix strålkastare, 21 tums fälgar och upp till 30 olika assistanssystem, varav 20 är helt nya för Amarok.

För tillfället så döljs Amaroks design, men till sommaren kommer det gå att se den utan kamouflage.

För nya generationen så har vi signifikant modifierad den arketypiska designen hos Amarok. Den är nu otvetydigt mer karaktärsfull och ännu mer imponerande
Albert-Johann Kirzinger
Chefsdesigner på Volkswagen Transportbilar

I Sverige kommer Amarok att erbjudas i tre olika utrustningsversioner med en fyr- eller sexcylindrig (V6) motor med fyrhjulsdrift. Förväntad säljstart i slutet på året och marknadsintroduktion under första halvåret 2023.

Amarok 2011-2023

1
2011 - Första Amaroken till Sverige

När de första exemplaren av Amarok kom till Sverige imponerades både journalistkåren och svenska företag av dess terrängegenskaper och komfort. Något som gjort att den vid flera tillfällen utsetts till Pickup of the Year.

Amarok 2011-2016
2
2016 - Den kraftfulla V6-motorn

Ett helt nytt motorprogram med snåla och kraftfulla V6-motorer tillsammans med andra förbättringar gjorde att försäljningen sköt ytterligare i höjden.

V6-motorn i Amarok
3
2019 - Polismyndigheten väljer Amarok

En stor beställning från Polismyndigheten blev det slutgiltiga kvittot på att Amarok motsvarar mycket höga krav. Framför allt när det gäller kvalitet, säkerhet och ergonomi.

En polishund bredvid en Polis-Amarok
4
2023 - En helt ny Amarok

Arbetet med att konstruera och tillverka en ny Amarok kommer inom ett par år att resultera i en helt ny bil. Med samma grundidé kommer den vara förbättrad på alla punkter för att bli det nya alternativet för kräsna svenska företagare.

Nya Amarok som kommer 2023

Under tiden vi väntar 
Återupplev "gamla" Amarok

Provkörd
Mer effekt i Amarok V6

Med max 272 hästar under huven
Mer kraft i Amarok

Under tiden vi väntar 
Återupplev "gamla" Amarok