• Frånpris589 900 kr
 • Motorer, 4 | 6 cylindrar205 | 241 hk
 • Dragvikt3 500 kg
 • Maxlast750-928 kg
 • Axelavstånd327 cm
 • Längd535 cm
1.
Pris anges exkl. moms.

Det här är Amarok
Den nya pickupen från Volkswagen Transportbilar

Nya Amarok är bilen som ger fler användningsområden än det mesta som rullar på fyra hjul. Den kan så mycket mer än att bara ta dig från A till B. Det här är arbetshästen som klarar alla utmaningar den ställs inför - oavsett årstid, väder eller last. Med en helt ny design som uttrycker den inneboende kraften, väcker Amarok uppmärksamhet bland omgivningen. Beställ din nya Amarok nu och gör dig redo att uppleva en pickup i högsta premiumklass.

--:--
Häng med till Sydafrika där Alexander Dahlin, press- och reklamansvarig, testar nya Amarok.

Bygg din nya Amarok

För mer attityd

Kraft, självförtroende och smidighet i alla situationer är det som gör nya Amarok till en pickup i premiumklassen. Den har offroad i sitt DNA och designen ger uttryck för både elegans och robusthet. Varje version erbjuder unika exteriöra designdetaljer, alltifrån de olika inslagen av krom i grillen och på andra ställen till nydesignade stylingbars, sportbåge och insteg. Nya Amarok lämnar inget åt slumpen.

En helt ny terrängkänsla

Vad gör nya Amarok till en äkta off-roader? Tack vare ny teknik med avancerad fyrhjulsdrift, fler körprofiler, fler krockkuddar och upp mot 25 assistanssystem erbjuder den ännu mer terrängkapacitet och säkerhet än sin föregångare. Terrängmöjligheterna har utökats avsevärt med förbättrade drivlinor och förbättrade mått, tillsammans med det betydligt större vaddjupet. Kortare överhäng ger bättre rampvinklar som, tillsammans med den högre markfrigången, ger större kapacitet i terräng. Kort sagt: mer terrängkvaliteter, mer terrängkänsla – mer Amarok.

VW Amarok pickup parkerad på en grusväg med skogsarbetare på väg ner till bilen

För alla uppdrag

Nya Amarok erbjuder stor mångsidighet oavsett om du lastar skrymmande gods, drar tung last eller kör offroad. Den tar sig an alla uppdrag – från "fina gatan" i stan till grusvägen och terrängen. Nya Amarok är både evolution och revolution, jämfört med sin föregångare. Tekniken är nu i klass med de mest avancerade personbilarna, samtidigt som den klarar vardagens alla utmaningar bättre än någonsin förr. Den standardmonterade dragkroken tillåter maximal släpvagnsvikt på 3,5 ton på alla versioner. Lastutrymmet är tillräckligt stort för att rymma en europall på tvären och har stabila öglor för att säkert surra fast lasten. Detta och mycket mer gör Amarok till en mer mångsidig transportbil. Mångsidigheten är lika tydlig när Amarok används på fritiden och med familjen ombord. Detta tack vare nya komfortfunktioner, upp till 25 assistanssystem och rikligt med krockkuddar och andra säkerhetsdetaljer.

Välj Business eller First Class: Alltid Amarok!

I nya Amarok reser du bekvämare än någonsin tidigare, oavsett vilken version du väljer. Standardutrusningen är generös redan i Life-versionen och blir ännu mer omfattande på Style och Aventura. Alla Amarok kommer till exempel med parkeringsvärmare, dragkrok, 10-vxl automatlåda, digital förarmiljö och parkeringssensorer och backkamera. Upptäck några av de många premiumfunktionerna som finns i de olika Amarok-versionerna här.

 • Sofistikerad komfort

  En stressig arbetsdag och många svåra beslut att fatta? Dagar som dessa är de du kommer uppskatta den förstklassiga utrustningen hos Amarok allra mest. Ta till exempel den bekväma 10-vägs elmanövrerade förarstolen. I Amarok Aventura sitter du dessutom på skönt läder, medan i Amarok Style är stolen i "Art Velours". Instrumentpanelen och dörrpanelerna i förarhytten imponerar med sin eleganta läderlook i Amarok Aventura, liksom det förstklassiga högtalarsystemet från Harman Kardon. I kombination med multifunktionsratten och den harmoniska ambientebelysningen kan en resa knappast börja bättre. Den nya 10-växlade automatväxellådan bidrar också till komforten när den effektivt överför kraften i nya Amarok till vägen. Väljer du Amarok Style eller Amarok Aventura är dessutom växellådan sammankopplad med en extra kraftfull och sofistikerad V6-dieselmotor.

  2.
  Amarok Style har elmanövrerad förarstol och i Amarok Aventura är båda stolarna fram elmanövrerade.
  3.
  Multifunktionsratten är uppvärmningsbar i Amarok Style och Amarok Aventura.
  4.
  Ingår för Amarok Aventura
  5.
  Standard i alla versioner
 • Helt ny Volkswagen-design

  Nya Amarok presenterar sig med kraftfulla konturer i ett nytt formspråk från Volkswagen Transportbilar. Kortare överhäng fram och bak, liksom högre markfrigång säkerställer förbättrade terrängegenskaper. Bredden ger dessutom ett mäktigare intryck än sin föregångare. Tack vare de tre versionerna Life, Style och Aventura och deras olika uttryck, både design- och utrustningsmässigt, kan du sätta en egen personliga prägel på din Amarok. Välj också mellan åtta exteriöra färger och en mängd påbyggnationer. Din Volkswagen-återförsäljare ser till att du får din Amarok precis som ditt arbete kräver och precis så "fet" som du vill att den ska se ut.

 • Infotainment och uppkoppling

  Amarok bryter ny mark med en digital instrumentering på 10-12 tum, inklusive mobila onlinetjänster. Med den stående touchskärmen i centerkonsolen styr du både radion och många fordonsfunktioner. Ett uppkopplat navigationssystem finns som standard både till Amarok Style och Amarok Aventura. Via det inbyggda SIM-kortet får systemet information om den aktuella trafiksituationen och kan guida dig förbi eventuella trafikstockningar. VW Connect Navigationspaketet innehåller även kartor som kan uppdateras online, aktuell trafikinformation för Europa och tillgång till vissa intressanta platser (POI). Och med premiumljudsystemet från Harman Kardon med åtta avancerade högtalare, subwoofer och hela 640 watt ljudeffekt, får även dina öron njutning. På tal om att lyssna: nya Amarok har nu ännu bättre röststyrning tack vare VW Connect Basic-paketet6. Med Volkswagen-appen på din smartphone kan du också styra många fordonsfunktioner från din telefon.

  4.
  Ingår för Amarok Aventura
 • Körprofiler och assistanssystem

  Fler körprofiler innebär fler alternativ: de förkonfigurerade körlägena i nya Amarok stödjer förare i flera steg för speciella terrängsituationer och under olika väder- och vägförhållanden. Cirka 25 assistanssystem ingår på toppversionen Amarok Aventura. 20 av dessa är helt nya för Amarok, något som ger ökad körkomfort. Till exempel Park Assist Plus. För även om du sällan har brist på parkeringsplatser i terräng kan det bli trångt i stadsmiljö. Där kan den helautomatiska parkeringsassistenten hjälpa dig hitta en tillräckligt stor parkeringsficka och utföra parkeringen. Allt du behöver göra är att övervaka parkeringsprocessen och ingripa vid behov. Områdesvyn (Area View) är också användbar i trånga utrymmen. Den möjliggör flera vyer med kameror på alla fyra sidor, inklusive en 360° vy ovanifrån. Kör du ofta på flerfiliga vägar eller på motorväg? Då är filbytesassistenten till stor hjälp. Med hjälp av en LED-lampa i ytterbackspeglarna kan den varna för fordon som närmar sig bakifrån och som befinner sig i döda vinkeln. Dessa och många andra assistanssystem gör inte bara nya Amarok bättre, utan också mer bekväm och säker att köra.

  7.
  Park Assist Plus är standard på Amarok Aventura.
  8.
  Inom systemets gränser.
  9.
  Area View ingår till Amarok Style och Amarok Aventura.
  10.
  Standard på alla Amarok.

Vanliga frågor och svar
om nya Amarok

VW Amarok
Club Sweden

VW Amarok
Club Sweden

Familj vid nya VW Amarok pickup i bergsmiljö

Amarok-klubben på Facebook är en mötesplats för drygt 6 000 Amarok-älskare, terrängåkare och pickupentusiaster – eller de som önskar att bli det. Detta är ett oberoende communityt där alla får alla vara sig själva: leva offroad, älska naturen, diskutera saker och ting online och framförallt: hjälpa varandra. Vare sig det handlar om styling eller ombyggnationer så utbyts värdefulla erfarenheter mellan både nybörjare och proffs. 

Ett måste för alla Amarok-fans!

Mer om Amarok

Versioner

Nya Amarok presenterar sig med en kraftfull design som understryker den omisskännliga terrängkaraktären. Givetvis kommer den även med en mängd innovationer och komforthöjande attribut.

Teknisk data

Nya Amarok imponerar inom alla områden. Även när det kommer till siffror, dimensioner och prestandadata.

Utrustning och paket

Amaroks mångsidighet gör den speciell - och mångsidighet finns också i de många extrafunktionerna och utrustningspaketen.

Helt nya Amarok - Bättre på alla sätt

Sveriges i särklass mest älskade och köpta pickup är tillbaka. Nya Amarok är längre, bredare, rymligare och utrustad med över 20 nya assistans- och säkerhetssystem. Korta överhäng, kraftfull motor och 80 cm vadningsdjup. Nya Amarok är bättre än någonsin offroad.
 

Tester och omdömen om nya Amarok

Funderar du på att köpa pickup? Då är du nog nyfiken på att veta vad andra tycker om Amarok. Här har vi samlat aktuella biltester, filmer och recensioner från motorjournalister i Sverige och utomlands. Se vad de ger Amarok för omdöme och betyg och lär känna Volkswagen Transportbilars pickup närmare.

Detta kanske också intresserar dig

"Pickupen som förbättrats inom alla områden: Världspremiär för nya Volkswagen Amarok"

Se världspremiären från 7 juli

Hitta bästa pickup/flakbil

Detta kanske också intresserar dig

Villkor från Volkswagen

6.
För att använda VW Connect-tjänsterna behöver du ett Volkswagen ID-användarkonto och måste logga in på VW Connect med ditt användarnamn och lösenord. Dessutom måste ett separat VW Connect-avtal med paketen VW Connect Basic och VW Connect Navigation ingås online. För VW Connect Basic och VW Connect Navigation har du 90 dagar på dig efter att fordonet har överlämnats att registrera fordonet på vwn.de/myVolkswagen eller via Volkswagen-appen (tillgänglig i App Store och Google Play Store) och att använda tjänsterna under hela den avtalade gratisperioden. Användningen av de mobila onlinetjänsterna från VW Connect möjliggörs via en integrerad internetanslutning. För att gratis använda Volkswagen-appen krävs en smartphone med lämpligt iOS- eller Android-operativsystem och ett SIM-kort med surfpott med ett befintligt eller separat ingått mobiltelefonavtal mellan dig och din mobiltelefonleverantör. Tillgängligheten för de individuella VW Connect Basic- och VW Connect Navigationstjänsterna som beskrivs i paketen kan variera från land till land och beror på både fordonet och utrustningen. Tjänsterna är tillgängliga under överenskommen avtalsperiod och kan komma att ändras i innehåll eller upphöra under avtalsperioden. Du kan hitta mer information på connect.volkswagen-we.com och hos din Volkswagen-återförsäljare. Du kan få information om mobiltelefonpriser från din mobiltelefonleverantör. Samtidig användning av VW Connect och We Connect Fleet är inte lagligt tillåten.
 • Samtliga priser är exkl. moms, om inget annat anges. Varje Volkswagen-återförsäljare är fri att sätta sina egna priser (undantaget ID. Buzz och ID. Buzz Cargo, som säljs genom en agentmodell)
 • Volkswagen Transportbilar reserverar sig för eventuella felskrivningar.