En hand håller i en laddningskontakt för elbilar i närbild

Laddlösningar för privatpersoner

Var kan jag ladda min elbil?

Oavsett om du vill ladda hemma eller på vägen kan du med rätt laddlösning enkelt och bekvämt integrera laddningen av din elbil i din vardag.

Fördelen med en elbil är att du bestämmer var du vill ladda den. Du kan ladda batteriet nästan var som helst. Det kan vara hemma med din laddbox eller vid offentliga laddstationer när du är på resande fot i staden eller på motorvägen. Du kan ladda medan du sover, arbetar eller handlar. Du kommer snart att upptäcka att det är nästan lika enkelt att ladda en elbil som att ladda din smartphone.

En ny typ av mobilitet: Ladda där du parkerar

Ladda under resan

Snabbt och flexibelt: Ladda din elbil vid offentliga laddstationer, snabbladdningsstationer eller med en mobilladdningslösning.

Ladda hemma

Enkelt och bekvämt: Ladda din elbil med din egen laddbox hemma.

Beräkna laddtiden för din ID.-modell

Hur lång tid tar det att ladda en elbil? Det finns inget generellt svar på denna fråga eftersom laddningstiden beror på olika faktorer. Dessa inkluderar till exempel laddningsnivån, batterikapaciteten och var din elbil laddas. Laddas den via en laddbox hemma, som ID. Charger med en kapacitet på upp till 11 kW, eller är den ansluten till en snabbladdningsstation Laddningstidskalkylatorn låter dig beräkna den faktiska laddningstiden, med hänsyn tagen till nyckelvariablerna laddningsnivå, batterikapacitet, laddstation (AC eller DC/laddningskapacitet) och omgivningens temperatur.

Hur långt kan jag köra med ID. Buzz på en laddning?

Den faktiska räckvidden varierar beroende på bland annat körstil, utomhustemperatur och last. Baserat på de parametrar du valt, får du snabbt och enkelt svar med Räckviddskalkylatorn.

Hur kan jag ladda?

Att ladda en elbil är både enkelt och bekvämt. Först bör du dock sätta dig in i några saker, som de två typerna av kontakter och laddare. Du behöver en så kallad typ 2-kontakt för att ladda med normal hastighet (AC-laddning), medan du behöver en CCS-kontakt för snabbladdning (DC-laddning). Det är lika enkelt att ladda bilen med båda typerna av kontakter.

Hur kan jag betala?

Med en elbil har du flera alternativ för att betala enkelt och bekvämt. Om du laddar i din egen Wallbox så regleras uppkomna kostnader via räkningen från din elleverantör. Att betala är också mycket enkelt vid offentliga laddstationer. Använd laddningstjänsten We Charge för en transparent hantering av dina laddningsprocesser och kostnader – över hela Europa. We Charge gör det möjligt för dig att betala i efterhand, och inkluderar faktura- och transaktionsöversikt.

Installation av laddbox

Senare i år (2024) kommer vi att kunna erbjuda en paketlösning som både inkluderar laddbox och installationshjälp.

Prata gärna med din återförsäljare för mer information kring installation av laddbox.

Detta kanske också intresserar dig