VW California på tur i fjällen

Volkswagen
California 6.1

Den perfekta campingbilen

Den perfekta campingbilen

Frånpris
438 300kr
Sovplatser
Upp till 4 st
Axelavstånd
3 000mm

Den smarta campingbilen

California 6.1 är en smidig campingbil med smarta lösningar, intelligenta infotainmentsystem och avancerade assistanssystem. Här kan upp till fyra personer sova bekvämt, samtidigt som ni upptäcker världen. Välj California Beach om du föredrar maximalt med sittplatser för upp till sju personer. California Ocean ger dig maximala campingfunktioner för upp till fyra personer med mer förvaring, utedusch och ett rejält kök. Båda modellerna har fördelen att de fungerar lika bra i vardagen, som på semestern.

California 6.1 hittar du hos våra

Här hittar du en instruktionsbok med sånt som är bra att veta om bilen och camping.

Bygg din California 6.1

Varför välja California?

1
Ett litet fritidshus på hjul

California 6.1 är en campingbuss på semestern, men den är tillräckligt liten och smidig för att fungera i vardagen.

 

Man och kvinna utanför VW California campingbil
2
Allt du behöver

California 6.1 erbjuder sängar, bord, sittplatser, och förvaring. I versionen Ocean finns kök med gasplattor, kylbox, och färskvattentank.

Kvinna sitter framför köket i VW California campingbil
3
Alltid uppkopplad

California 6.1 finns med den senaste generationens infotainment- och navigationssystem. Med hjälp av We Connect är bilen alltid uppkopplad med trådlös iPhone-anslutning och mobila onlinetjänster.

Styr värmare med mobilen i VW California campingbil

Sovutrymme i två plan

Den övre sovplatsen har en säng med ribbad botten som är 120 x 200 cm och en läslampa med böjbar arm. Eftersom taket är uppfällbart kan du sitta upprätt i huvudändan av sängen. Det nedre sovytan är 114 x 200 cm och kan fällas uppåt för att ge ett större lastutrymme.

Smart inredning

Det uppfällbara taket gör att det finns två rymliga sängplatser för fyra personer. Köket har allt du behöver; två gasplattor, kylskåp på 42 liter, 30 liters färskvattentank, diskho och två eluttag på 12V resp 230V. Den har vändbara stolar och ett praktiskt multifunktionsbord som går att använda både ute och inne.

Effektiva Euro 6d-Temp-motorer

Campingbilen California 6.1 har ekonomiska motorer med bra prestanda som är certifierade enligt Euro 6d-Temp-standard. Alla med BlueMotion Technology. Välj TDI-motor på 110 hk (81kW), 150 hk (110 kW) eller TDI med 204 hk (150 kW).

Automatlåda med dubbelkoppling
DSG –den intelligenta automatlådan

DSG automatlåda är en riktigt smart lösning. DSG har många likheter med växellådorna inom motorsporten, vilket gör det extra roligt att köra. Den elektroniskt styrda växellådan har dubbla kopplingar och två ingående axlar. Det gör att DSG-lådan alltid har nästa växel redo vilket betyder snabb acceleration och mjuka växlingar samtidigt som bränsleförbrukningen är låg.

BlueMotion Technology
Låg förbrukning och låga utsläpp

Campingbilen California 6.1 har ekonomiska motorer med bra prestanda som är certifierade enligt Euro 6d-Temp-standard. Alla med BlueMotion Technology. Välj TDI-motor på 110 hk (81kW), 150 hk (110 kW) eller TDI med 204 hk (150 kW).

Ekonomiska motorer med bra prestanda.
 

Fyrhjulsdriven husbil
4MOTION

Vill du ta dig fram när underlaget inte är det bästa kommer du att uppskatta 4MOTION, Volkswagens eget system för fyrhjulsdrift. Drivkraften fördelas automatiskt så att du alltid har det bästa väggreppet i förhållande till underlaget. Tillsammans med ESC, den elektroniska stabiliseringskontrollen, ger det en överlägsen framkomlighet.

Vad tycker andra om California?

Vad tycker andra om California? Vi har samlat aktuella biltester, filmer och recensioner från motorjournalister i Sverige och utomlands.

Säkerhet och teknik

California 6.1 innehåller mängder av avancerad teknik, allt för att du ska kunna ta dig fram säkert och bekvämt. Till sitt förfogande erbjuder den flera avancerade säkerhets- och assistanssystem samt många möjligheter till information och underhållning.

Säkerhet i första hand

Det finns flera olika system som ökar säkerheten vid körning. Multikollisionsbromsen gör att bilen bromsar in automatiskt efter en kollision. Bromsassistenten gör att full bromskraft åstadkoms snabbare vid panikbromsning. Andra system som bidrar till säkerheten är den elektroniska stabilitetskontrollen (ESC), låsningsfria bromsar (ABS), elektronisk differentialspärr (EDS) och antispinnreglering (ASR).
 

Volkswagen Camper Centers

För att ge dig bästa service inom detta område har vi utvalda Volkswagen Camper Centers som satsar på just campingsegmentet genom att erbjuda certifierade specialister, serviceerbjudande anpassat för campingbilar, demobilar och andra tjänster som är unika för dig som är intresserad av att köpa en Grand California, California eller Caddy Beach.
 

Mer information

En California blir till

Provkörning: California Ocean 6.1 på Nova Scotia 

Roadtrip i Kalifornien
En California på rätt plats