ABT e-Transporter eldriven skåpbil vid laddstation

Volkswagen
ABT e-Transporter
från 2 695kr/mån1

Originalet blir elektriskt

SLUTSÅLD*
*enstaka bilar kan finnas kvar hos vissa återförsäljare

Elversionen av Transporter produceras tillsammans med elbilspartnern ABT e-line GmbH och finns idag tillgänglig som uppdaterade T6.1-generationen. ABT e-Transporter har den långa hjulbasen och en elektrisk motorn på 83 kW.  Med en batterikapacitet på 37,3 kWh ger den en räckvidd på cirka 106-138 km (enligt WLTP), och eftersom den kan snabbladdas så går det fort att fylla på med ny energi. Tack vare att de nya litiumjon-batterierna och elsystemen är så lätta och kompakta kan de monteras under golvet, utan att inkräkta på det 6,7 m3 stora lastutrymmet.

Ordinarie pris från 529 400 kr exkl. moms

Lagerkampanj – Operationell Leasing via VWFS1

Inklusive EL-IN, fritt service- och underhållsavtal. Inklusive dragkrok. Avtalstid 36 månader. Priser exklusive moms. Begränsat antal lagerbilar. Kontakta din återförsäljare.

 • 1 000 mil/år från 2 695kr/mån
 • 1 500 mil/år från 3 195kr/mån
 • 2 000 mil/år från 3 695kr/mån
2.
EL-IN gäller i 36 månader, max 6.000 mil. Fri service och underhåll vid köp/leasing av ny elbil från Volkswagen Transportbilar.
--:--

Kombinationen ABT och Transporter 6.1 gör det här till en praktisk transportbil som klarar de flesta utmaningar som vardagen erbjuder. Skåpbilen har hela 6,7 m3 lastvolym och klarar cirka ett tons nyttolast. Enkel och smidig att köra med en kraftfull elmotor som svarar direkt och du behöver inte växla manuellt.

--:--

Gott om lastutrymme, lokalt utsläppsfri

Originalet, nu som elbil. ABT e-Transporter 6.1 Skåp med långt axelavstånd ger hela 6,7 m3 lastvolym och ett lastutrymme med måtten 2,724 x 1,627 mm (LxB). Den höga nyttolasten gör det även möjligt att bygga om skåpet med ett universalgolv eller hyllsystem. Detta gör bilen perfekt för bud-, service- eller hantverkarsektorn. Nya ABT e-Transporter 6.1 kan även utrustas med dragkrok för släp upp till 1 500 kg.

Vit ABT e-Transporter elbil på en väg

Elmotorn
Hjärtat i ABT e-Transporter

Elmotorn i ABT e-Transporter 6.1 ger många fördelar i vardagen. Redan från start så genererar 83 kW-motorn ett maximalt vridmoment om 200 Nm och ger därmed en snabbare acceleration än motsvarande förbränningsmotor. Den kompakta och därmed lättare elmotorn ger inte bara en ökad körglädje utan är även väldigt tyst och kräver lite underhåll. ABT e-Transporter 6.1 ger även åtkomst till alla miljözoner, så inget står i vägen för en framgångsrik arbetsdag.

Smart teknik i ABT e-Transporter.

Plats för allt du behöver. Och massor av extrafunktioner

 • Batteriet är placerade på undersidan för att spara utrymme
 • Laddkabeln sätts i där du vanligtvis tankar
 • Omfattande standardutrustning
 • Plats för tre EU-pallar och mycket mer, tack vare lastvolym på 6,7 m3
 • Låg lastkant
 • Smart lastsäkring

Bästa kombinationen av transportbil och elbil

 • Räckvidd: 106-138 km (WLTP)
 • Upp till 1 086 kg nyttolast
 • Snabb acceleration

Tekniska specifikationer

Tekniska specifikationer<br>

Räckvidd (WLTP)

106-138 km

Batterikapacitet

37,3 kWh

Laddningstid (AC/CCS till 80%)

05:10 h/00:49 h

Strömförbrukning (WLTP), blandad

30,9-35,5 kWh/100 km

Motoreffekt

83 kW

Vridmoment

200 Nm

Topphastighet

120 km/h

CO2-utsläpp

0 g/km

Nyttolast

Upp till 1086 kg

Lastvolym

6,7 m3

Lastutrymme

2.724 mm x 1.627 mm x 1.410 mm

106-138 km

Flexibel, hög nyttolast and inga lokala utsläpp är en perfekt kombination för mitt arbete – och mitt miljösamvete.
Joshua Doll, 38 år
Eventtekniker
Joshua Doll sitzt vor seinem VW ABT e-Transporter.

Alltid nära till hands

Ladda din bil på rasten eller hemma – tack vare ett flertal laddningsmöjligheter så kan du ladda nästan när och var du vill. Vare sig du använder en laddstolpe, en egen ID. Charger laddbox eller eluttaget hemma så är det snabbt och lätt att ladda batteriet. Antalet publika laddstolpar växer snabbt. Och tack vare Volkswagens dotterbolag Electric Life Group (Elli) så kan våra kunder köpa miljövänlig Volkswagen Naturstrom®. Ellis kommer från början erbjuda CO2-neutral el för både hemmet och hemmets laddstation.

ID. Charger
Laddboxen från Volkswagen

Nya ID. Charger från Volkswagen är den anpassade lösningen för att ladda din elbil i hemmet. Välj mellan 3 versioner. Nu kan du även beställa din ID. Charger i vår webbshop.
 

Offertförfrågan

Sök efter din närmaste återförsäljare och fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer vi med ett offertförslag.

Vem eller vad är ABT?

Från tävlingsbanan till transportbilar

Redan 1896 grundade Johann Abt en "innovationssmedja" i dubbel bemärkelse: istället för att begränsa sig till att tillverka hästskor och reparation av hästvagnar uppfann han en vagn som också kunde användas som en släde under de hårda, snöiga vintrarna. Sedan dess har familjeföretaget fortsatt att utvecklas inom området innovativ mobilitetsteknik.

ABT Formel E
ABT e-Multivan

När grundarens son, Johann Abt, startade sitt första bilrace 1950, la han grunden för ABT Sportsline GmbH med sin motorsportverksamhet. Sedan 2009 har företaget satsat på eldrift och detta har bl.a. lett till den första segern i Formel E-historien år 2014.

ABT är tack vare sin långa erfarenhet inom eldrift numera partner till Volkswagen Transportbilar och omvandlar både Transporter och Caddy till moderna elbilar inom serien ABT e-Line.

Artiklar från
Transportmagasinet

ABT e-Caddy och e-Crafter
Elfirman klarar transporterna på el

Framtiden är grön
med e-Transporter

Volkswagens elektrifiering fortsätter med Caddy och Transporter

Artiklar från
Transportmagasinet

Mer om våra elbilar

Mer om våra elbilar

Villkor från Volkswagen

1.
Volkswagen Företagsleasing: 36 mån (exkl moms), 0 % särskild leasingavgift, garanterat restvärde, rörlig ränta baserad på VWFS basränta (nov 2020). Uppläggnings- och administrationsavgift tillkommer. Eventuella övermil samt onormalt slitage debiteras utöver leasingavgiften. Angivet månadsbelopp är baserat på att bonus enligt förordningen (2017:1334) om klimatbonusbilar betalats till VWFS och gäller fr.o.m. att sådan betalning skett. Om utbetalning uteblir eller förändras påverkas leasingavgiften. För fullständiga villkor se leasing.volkswagen-transportbilar.se
 • Samtliga priser är exkl. moms, om inget annat anges. Varje Volkswagen-återförsäljare är fri att sätta sina egna priser (undantaget ID. Buzz och ID. Buzz Cargo, som säljs genom en agentmodell)
 • Volkswagen Transportbilar reserverar sig för eventuella felskrivningar.