Volkswagen satsar på elbilar
Volkswagen satsar på elbilar
Volkswagen satsar på elbilar

Om Volkswagens
elbilssatsning

Ett viktigt steg för att minska koldioxidutsläppen

En av de största bidragande orsakerna till koldioxidutsläpp är förbränningen av fossila bränslen, till exempel kol, olika oljeprodukter och gas. Dessa bränslen används till största delen för att producera el, värme och för transporter av olika slag. Det är ett politiskt mål att sänka koldioxidutsläppen från våra bilar. Ett viktigt steg i denna utveckling är att öka andelen elbilar.

För att driva på utvecklingen mot mer miljövänliga bränslen har ett bonussystem införts som premierar dessa. Vid köp av en transportbil som till 100% drivs av el utgår en bonus om 60.000:-. Vid köp av en bil som drivs med biogas/naturgas är bonusen 10.000:-. Det sistnämnda innebär bland annat att det är förmånligt att köpa Caddy med gasdrift.
 

Ett viktigt steg för att minska koldioxidutsläppen är att öka andelen elbilar.

Lär dig mer om våra elbilar

Spännande framtidsprojekt som
underlättar människors arbete och fritid

Det finns flera andra spännande projekt inom Volkswagen-koncernen för att utveckla elektriska produkter som underlättar människors arbete och fritid. Konceptbilen ID Buzz kommer att serieproduceras med start 2022 och det sker också en satsning på mikromobilitetsprodukter. Vid Geneve-salongen i år presenterades Cityskater, en smidig eldriven street-surfer samt e-skoterkonceptet Streetmate. Den sistnämnda har en räckvidd på upp till 35 km vilket gör den lämplig för pendling till och från arbetet.

Artiklar från
Transportmagasinet Online

Vi rekommenderar att du uppdaterar eller byter webbläsare

För att få en bättre upplevelse av vår webbplats kan du använda Chrome eller Firefox..