Volkswagen satsar på elbilar

Om Volkswagens
elbilssatsning

Ett viktigt steg för att minska koldioxidutsläppen

En av de största bidragande orsakerna till koldioxidutsläpp är förbränningen av fossila bränslen, till exempel kol, olika oljeprodukter och gas. Dessa bränslen används till största delen för att producera el, värme och för transporter av olika slag. Det är ett politiskt mål att sänka koldioxidutsläppen från våra bilar. Ett viktigt steg i denna utveckling är att öka andelen elbilar.

För att driva på utvecklingen mot mer miljövänliga bränslen har ett bonussystem införts som premierar dessa. Vid köp av en transportbil som till 100% drivs av el utgår en bonus om 70.000:-. Vid köp av en bil som drivs med biogas/naturgas är bonusen 10.000:-. Det sistnämnda innebär bland annat att det är förmånligt att köpa Caddy med gasdrift.
 

Ett viktigt steg för att minska koldioxidutsläppen är att öka andelen elbilar.

Lär dig mer om våra elbilar

Under de närmaste åren kommer du att möta en lång rad produkter från Volkswagen som drivs av elektricitet. Det finns även långt framskriden forskning när det gäller vätgasdrivna bilar. En omfattande och medveten satsning på hållbara alternativ vid sidan av gasbilar och mycket snåla bensin- och dieselmotorer. Dessutom kommer den här utvecklingen att intensifieras under kommande år. Förutom de stora investeringarna när det gäller transport- och personbilar utvecklas även andra mobila produkter för att ta ett helhetsgrepp på den eldrivna fria rörligheten. Först ut av de eldrivna transportbilarna från Volkswagen var e-Crafter som började säljas 2018. Därefter står e-Transporter och e-Caddy på tur under 2020.
 

Allt fler företagare tänker framåt och väljer eldrivna alternativ. Oavsett om du väljer e-Crafter, ABT e-Transporter eller ABT e-Caddy är de nya litiumjon-batterierna monterade under golvet för att spara utrymme. På så sätt är fortfarande lastutrymmet lika stort som tidigare.

Nya ID. Charger från Volkswagen är den anpassade lösningen för att ladda din elbil i hemmet. Välj mellan 3 versioner. Nu kan du även beställa din ID. Charger i vår webbshop.
 

Spännande framtidsprojekt som
underlättar människors arbete och fritid

Det finns flera andra spännande projekt inom Volkswagen-koncernen för att utveckla elektriska produkter som underlättar människors arbete och fritid. ID Buzz kommer att serieproduceras med start 2022 och det sker också en satsning på mikromobilitetsprodukter. Vid Geneve-salongen i år presenterades Cityskater, en smidig eldriven street-surfer samt e-skoterkonceptet Streetmate. Den sistnämnda har en räckvidd på upp till 35 km vilket gör den lämplig för pendling till och från arbetet.

Artiklar från
Transportmagasinet Online

Volkswagen e-BULLI: Den klassiska Folkabussen blir eldriven

Volkswagen Transportbilar lanserar e-BULLI som koncept - en klassiker från 1966 med elektrisk drivlina från 2020.