2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Volkswagen Caddy Skåp 4MOTION fyrhjulsdrift. Perfekt väggrepp.

4MOTION.

Ta dig fram överallt.

Innovativa funktioner som säkerställer perfekt väggrepp, optimal vägkänsla och återkoppling från styrningen även vid svåra körförhållanden. Med tillvalet 4MOTION permanent fyrhjulsdrift får du jämn fördelning av dragkraften mellan alla hjulen.

Fördelar med Volkswagen 4MOTION.

Volkswagen Transporter med 4MOTION.

Varför fyrhjulsdrift?

4MOTION gör det svåra enkelt.

Att dra upp ett tungt båtsläp på en hal ramp, att köra om över en bred mittsträng med snöslask, att dra ett hästsläp över en lerig parkeringsplats, att ta sig fram till en avsides belägen arbetsplats – eller till den egna fritidsstugan – genom ett flera decimeter tjockt snötäcke, att starta i och köra uppför en hal backe, bara att ta sig fram på vanliga vägar när snösvängen inte hunnit med efter ett rejält snöfall – ja, det mesta som är svårt eller omöjligt med tvåhjulsdrift går som en dans med 4MOTION fyrhjulsdrift.

Volkswagen Amarok 4MOTION fyrhjulsdrift

Hur fungerar fyrhjulsdrift?

Fördela kraften till hjulen som behöver det mest.

Generellt sett så är själva hjärtat i en fyrhjulsdrift den så kallade mittdifferentialen. Den finns placerad mellan fram- och bakaxlarna och dennes uppgift är att fördela drivkraften mellan axlarna. Om axlarna har olika rotationshastighet, som till exempel om en av dem slirar på ett isigt eller grusigt underlag, så fördelas drivkraften i motsvarande grad, och ger alltså hjulen med bäst fäste mer kraft.

För Amarok så erbjuds en mekanisk fyrhjulsdrift. Det innebär att bilen alltid drivs på fram- och bakaxel men att kraften fördelas efter behov (vanligtvis 40-60).

För övriga modeller så erbjuds fyrhjulsdrift med svensk Haldex-koppling, som automatiskt aktiveras när något hjul tappar fästet.

Störst utbud av fyrhjulsdrift.

Volkswagens pickup Amarok, den minsta transportmodellen Caddy, den största transportbilen Crafter och dagens versioner av den klassiska Folkabussen – Transporter, Multivan, Caravelle och California – alla erbjuder 4MOTION fyrhjulsdrift för den som önskar.

Volkswagen Iltis - Överlevaren

Volkswagen Iltis. Överlevaren.

Vi återupplever fyrhjulsdriftens födelse.

Nästa steg.